Vše, co potřebujete vědět o attachmentech

Attachmenty - nezbytná součást léčby neviditelnými rovnátky. Znáte je? K čemu slouží a proč je nutné je využít?

Pokud zvolíte léčbu neviditelnými rovnátky, určitě se s pojmem attachment setkáte. Nemusíte se ničeho bát, jde o zcela běžnou praxi, která zajišťuje větší efektivitu rovnátek.

Attachment je takový malý kousek kompozitu, vytvářející výstupek na zubu.
Výstupek je v barvě zubu, při pohledu z dálky si jej málokdo všimne, ovšem hraje důležitou roli v celém procesu rovnání zubů. Jejich vzhledu se opravdu nemusíte bát! Nejvíce viditelný bývá na horních předních zubech, ale v případě potřeby lze vyhovět Vašim preferencím a na tyto zuby attachmenty nedávat.

Zda bude klient pro úspěšnou léčbu attachmenty potřebovat záleží na počátečním stavu celého chrupu. Ve Světě rovnátek je ale používáme vždy, léčba je díky nim mnohonásobně efektivnější. To, kolik jich klient bude mít a na jakých zubech budou, záleží na typu a rozsahu léčby a jednotlivých potřebných pohybech. Dopředu to bohužel nikdo odhadnout nedokáže, dokud nebudete sedět u ortodontisty v křesle. Ve Světě rovnátek ale budete jejich rozmístění i počet znát vždy předem díky léčebnému plánu a vizualizaci.

Každý attachment může mít malinko jiný tvar a velikost, jelikož u každého klienta i u každého zubu chceme docílit jiného pohybu.
Pokud by se vám nešťastnou náhodou attachment odlepil, nic se neděje!
Rovnátka pracují i nadále. Ve Světě rovnátek teď budeme mít díky nové technologii Virtual Care neustálý přehled o stavu chrupu klientů. Proto pokud dojde k odlepení attachmentu, vše uvidíme v aplikaci a v případě nutnosti opravy Vás pozveme k nám na kliniku.

Attachmenty pomáhají rovnátkům vyvíjet sílu v požadovaném směru a požadované síle. Právě díky nim je možné řešit i řadu složitých případů pomocí neviditelných rovnátek.

Nebojte se! Není nutné je dávat na každý zub. 

Po ukončení léčby se attachmenty odstraní a nezbyde po nich ani stopy! 

Nezapomínejte, že srovnání zubů není pouze estetická záležitost!

U křivých zubů je vyšší pravděpodobnost kazivosti, hůře se čistí, snáze se na nich usazuje plak a může hrozit například i zánět dásní. Nerovný chrup může mít na svědomí i chybné vyslovování některých hlásek a špatný skus může zapříčinit obrušování zubů, bolest hlavy nebo čelistního kloubu.

Začněte
konzultací zdarma

Naplánujeme optimální řešení pro váš úsměv.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka